top of page
Zoeken
  • Rosalie Luimee

Acne behandelen bij een huidcoach


In de pubertijd krijgen de meeste tieners ermee te maken: puistjes, mee-eters en ontstekingen. Meestal dooft het probleem stilletjes weer uit, maar niet bij iedereen. Bij sommige mensen beginnen huidproblemen pas op latere leeftijd.


Wat zijn de oorzaken van acne?

Acne ontstaat door verschillende factoren, waaronder erfelijkheid, hormonen, leefstijl, een verkeerde huidverzorging en stress.


Wat is acne eigenlijk?

Acne is een ontsteking van de talgklierfollikel. Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter en produceren meer huidsmeer of talg, die bovendien dikker is van samenstelling. Indien er te veel talg wordt afgescheiden, kan het talg zich ophopen en de uitvoergang van de talgklier (de porie) verstopt raken. De talgophoping wordt nog versterkt door toegenomen verhoorning van de uitvoergang van de talgklier, waardoor deze extra nauw wordt. Daarnaast bevinden zich in de talgklieren tal van bacteriën, die zich snel kunnen vermenigvuldigen en de talg omzetten in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte follikel steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes. Er bestaan verschillende vormen van acne waarbij de hevigheid van het probleem zich op verschillende niveaus voordoet. Er zijn dus puistjes die geen kwaad kunnen maar ook puistjes die zo ernstig ontsteken dat je er ziek van wordt.

Acne behandelen

Er bestaan verschillende behandelvormen voor acne. De keuze van de behandeling hangt af van de ernst en uitgebreidheid van de ontsteking en/of infectie, de aanwezigheid van littekens, de leeftijd, het geslacht en de ervaring van de patiënt met eerdere behandelingen.

LED-lichttherapie

Bij de acnebehandeling kan gebruik worden gemaakt van een LED lamp. Het blauwe licht dat wordt ingezet bij acne dringt door in de bovenste laag van de huid en heeft een reinigende en kalmerende werking. Daarnaast wordt de productie van zuurstof gestimuleerd, waardoor schadelijke bacteriën zoals bijvoorbeeld bacteria roprioni worden vernietigd. Hierdoor worden acne, kleine huidontstekingen en roodheid effectief bestreden.


Acnebehandeling bij Beautystudio Rosalie

Afhankelijk van het type acne en je klachten stel ik een doelgerichte acnebehandeling op. Naast de behandeling krijg je advies over hoe je zelf acne het beste aanpakt en over producten die geschikt zijn voor jouw specifieke huid. Je kunt een afspraak inplannen voor een gratis intake. Tijdens de gratis intake wordt advies gegeven die voor jouw huid geschikt is en wordt een behandelplan opgesteld.
Comments


bottom of page