LED Therapie


LED Therapie


Wat is LED therapie?


De LED Therapie lamp bevat heel veel kleine LED lampjes die verschillende golflengtes produceren, waarbij iedere golflengte specifieke behandelindicaties heeft. Het gebruik van de lamp stimuleert de huidcellen tot de aanmaak van lichaamseigen collageen, elastine en hyaluron. De resultaten zijn met name zeer succesvol bij het behandelen van acne en het verstevigen van de huid door een betere collageen aanmaak. Lichttherapie werkt snel, geeft geen huidbeschadigingen en is niet belastend voor het lichaam.  De lamp is op zichzelf te gebruiken of in combinatie met andere huidverbeterende behandelingen voor een mooier en sneller resultaat. Omdat het gebruik ook de doorlaatbaarheid van de huid verhoogt, kunnen cosmetische producten effectiever werken. De lamp geeft wat warmte af en zorgt voor een aangenaam gevoel. Het heeft geen bijwerkingen en is enkel alleen gezond voor de huid.

Wanneer mag LED therapie worden ingezet?


LED Therapie is geschikt voor ieder huidtype, voor alle leeftijden en kan het hele jaar door gebuikt worden. De behandeling is niet toegestaan bij zwangere vrouwen, mensen die lijden aan koorts, epilepsie, open wonden in het behandelgebied en mensen die Sint-janskruid gebruiken.

Blauw licht

Blauw licht dringt door in de bovenste laag van de huid en heeft een reinigende en kalmerende werking. Daarnaast wordt de productie van zuurstof gestimuleerd, waardoor schadelijke bacteriën zoals bijvoorbeeld bacteria roprioni worden vernietigd. Hierdoor worden acne, kleine huidontstekingen en roodheid effectief bestreden.


Rood licht

Het rode licht dringt door in de diepere huidlagen en heeft een sterk anti-aging effect. Rood licht stimuleert de productie van fibroblasten 5x sneller dan normaal. Fibroblasten zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor blijft de huid strak, elastisch en vol. Daarnaast stimuleert het licht de doorbloeding en dat zorgt voor een gezonde en stralende teint. Rood licht is ideaal voor behandeling van huidverslapping, fijne rimpels, grove poriën,  zonneschade, pigmentvlekken en een vermoeide en doffe huid.


Geel licht

Het gele licht vermindert inflammatie (ontstekingen) en het verbetert de hydratatie waardoor de huid er rustiger en frisser gaat uitzien. Geel licht dringt diep door in de huid en heeft een weldadig effect op vermoeide spieren, overbelaste gewrichten en botten. Deze golflengte zorgt voor herstellende energie en een verbeterde doorbloeding van de diepe huidlagen. Dit remt eventuele ontstekingsprocessen en bevordert wondgenezing.


Groen licht

Groen licht wordt ingezet bij hyperpigmentatie, het verminderen van roodheid en erytheem. Het groene licht draagt bij aan detoxificatie (ontgiftigen) van de huid door vermindering van irritatie en gevoeligheid, en het is in te zetten bij o.a. rosacea en geïrriteerde huid bij eczeem, na laser-, microdermabrasie- of peelingbehandelingen